O nama

Naša kompanija je osnovana 1991. godine. Od 1995. godine izrađujemo proizvode samo od visokokvalitetne bukve (Fagus sylvatica) iz šuma u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine.

U našoj pilani prerađujemo 20.000 m3 trupaca bukve i proizvodimo 12.000 m3 daske godišnje. U sušarama kapaciteta 1600 m3 sušimo rezanu građu, proizvodimo dužinski i širinski spojene masivne bukove ploče, elemente za namještaj i namještaj. Nudimo mogućnost uređenja interijera i izrade namještaja u serijama.

Od kvalitetnog bukovog otpada izrađujemo ekološki čište i visokokalorične brikete, te proizvodnju prepoznatljivog 100% bukovog peleta, kapaciteta 5t/h. Izvozimo 97% proizvodnje u zemlje Sjeverne Amerike, Evrope, Azije i Afrike. Pratimo svjetske trendove i vodimo računa o tajmingu tako da koristimo vlastitu transportnu kompaniju, kako bi naši proizvodi stigli u pravi čas na evropsko tržište.

Od 2005. godine u našim mini hidroelektranama proizvodimo iz obnovljivih izvora električnu energiju (Green energy). Uskoro počinjemo sa izgradnjom i 4. akumulacione HE na rijeci Lašvi. 2013. smo izgradili prvi shopping centar “TC Rose” u Gornjem Vakufu, a 2015. i u Bugojnu.

Smješteni smo u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine (karta) u blizini prometnih luka Ploče i Split u Republici Hrvatskoj. Partnerima ukazujemo da smo spremni na sve oblike poslovne saradnje.